chileviner.com
  óóóóMånadens vyóóóó  

 

Övriga vyer:

Valdivia

Villarica - Pucon

J
uan Fernández-
arkipelagen

Humberstone

Pablo Nerudas Isla Negra

Staden Punta Arenas

Portillo

Jesuitleden-
Cruce de Lagos

Vilda djur i Patagonien

Sewell

Kap Horn (
Cabo de Hornos)

Gruvan Chuquicamata

San Rafael-lagunen

Staden Valparaíso

Moneda-palatset
i Santiago

Staden Arica

Staden Castro
på ön Chiloé

Valle de la Luna
(Måndalen)

Nationalparken Lauca

Isla de Pasqua (Påskön)

Volcan Osorno

Torres del Paine

 

 COSTANERA CENTER
Santiagos Manhattan kallas det område där de tre rikaste kommunerna i landet möts, Vitacura, Las Condes, och Providencia. Det har under 2000-talet hittills dominerats av kontorsbyggnader i glas på 20 - 30 våningar. År 2010 färdigställdes så Torre Titanium, som med sina 55 våningar och 194 m är Chiles högsta byggnad.

Men glädjen över att bli högst har grumlats av att det i ett angränsande kvarter pågått uppförande av en byggnad som kommer att bli avsevärt mycket högre. Gran Torre i det pågående projektet Costanera Center blir med sina 300 m inte bara Chiles högsta byggnad utan dessutom Latinamerikas högsta kontorsbyggnad.Megaprojektet Costanera Center uppförs på en tomt som legat öde i flera tiotals år, medan markpriserna skenat till astronomiska höjder i området. Marken tillhör Horst Paulmann, som äger varuhuskedjorna Jumbo, Santa Isabel och Easy i flera latinamerikanska länder. Han har tidigare fått avslag på begäran om att få genomföra projektet, med hänvisning till att det skulle generera alltför stor trafik i området. Vad som nu förändrat denna avslagsmotivering är oklart.

Projektet Costanera Center kommer att bestå av flera byggnadskroppar och inrymma kontor, flera av de största varuhuskedjornas butiker, restauranger, biografer m m. Projektet beräknas bli klart år 2013.


 

 

 

 

 

 

 


I förgrunden syns Gran Torre del Costanera Center under byggnad, i början av 2010.

Torre  Titanium till vänster är nu helt färdigställt.

Närmast bortom Gran Torre del Costanera Center syns World Trade Center, som länge var dominerande i området och då upplevdes som en enorm byggnad.