Viña Bisquertt

© www.chileviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1975

Total export år 2005:

Vita/rosé: - liter
Röda: - liter
Totalt: 2.457.000 liter

 

Export flaskvin år 2005:

Vita/rosé: - liter
Röda: - liter
Totalt: 1.412.000 liter

Chefs-oenolog: 
 
Joana Pereira

Tidigare chefs-oenologer: 
 
-

Konsulterande oenolog: 
 
Philippe Debrus

Ägare: 
 Familjen Bisquertt
 (Osvaldo Bisquertt)

Adress huvudkontor:
 Padre Mariano 401
 Providencia, Santiago

Telefon huvudkontor:
+56 2 946 15 40   

Fax huvudkontor:
 +56 2 431 05 52

E-mail huvudkontor:
 info@bisquertt.cl  

Webbsida:
 www.bisquertt.cl

Svensk agent:
 
Wicked Wine Sweden AB
 Mallslingan 9
 SE-187 66 Täby
Tel. +46 8 544 723 53
 Fax +46 8 792 40 83
 info@wickedwine.se

 www.wickedwine.se


Calixto Bisquertt från franska Baskien odlade vin i Chile i slutet av 1800-talet, men övergick till annat jordbruk när en jordbävning förstörde bodegan där han gjorde sitt vin. År 1975 beslöt hans sonson Osvaldo Bisquertt att återuppta familjetraditionen och planterade avsevärda arealer i Colchagua-dalen med de klassiska franska kvalitetsdruvorna. 

Tre år senare köpte han en gammal egendom med utrustning för vintillverkning i Lihueimo, utmed vägen genom Colchagua-dalen, någon mil väster om centralorten Santa Cruz. Byggnaderna och produktionsanläggningen rustades upp och år 1991 började Viña Bisquertt att sälja vin på flaska under eget namn. Genom successiva investeringar i ny teknologi har anläggningen i Lihueimo blivit ultramodern, samtidigt som man behållit den gamla koloniala stilen på de 200-åriga byggnaderna.

För att tillfredsställa sina egna och de inhyrda konsulternas krav började Osvaldo Bisquertt att själv tillverka de rostfria ståltankar med temperaturkontroll som används för jäsning och lagring. Detta resulterade i ett separat företag som tillverkar tankar åt andra vinodlare. Dessutom har Viña Bisquertt byggt ytterligare en produktionsanläggning i anslutning till en av de sex vingårdar man äger i trakten. Totalt är den planterade arealen i dag 1.000 hektar.

Osvaldo Bisquertt är nu 75 år och två av hans söner har tagit över den direkta ledningen av företaget. Ytterligare två döttrar av hans åtta barn, samt en svärson, arbetar i företaget.

Huvuddelen av företagets produktion går på export och de senaste åren har man haft goda framgångar på internationella mässor. Vid The International Wine and Spirit Competition 2002 utsågs vinet Casa La Joya Merlot Reserve 2000 till bästa Merlot bland alla deltagande länders viner. Vid den franska tävlingen Vinalies 2005 fick man guldmedalj för sin Carmenère Gran Reserva 2002, och vid the 3rd Annual Wines of Chile Awards år 2006 tilldelades Bisquertt en guldmedalj för sin Casa La Joya Carmenère 2004

Stolt Osvaldo Bisquertt med några av sina viner

Casa La Joya

Varietal

- Cabernet Sauvignon

- Merlot

- Chardonnay

- Sauvignon Blanc 

Reserve

- Cabernet Sauvignon

- Merlot

- Malbec

- Syrah

- Chardonnay

- Sauvignon Blanc

Gran Reserve

- Cabernet Sauvignon

- Merlot

- Carmenère

- Chardonnay

Cuvée Premium

- Carmenère

 

 


Viña Bisquertt Lihueimo