Viña Hugo Casanova

© www.chileviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1939

Total export år 2005:

Vita/rosé: - liter
Röda: - liter
Totalt: 429.700 liter

 

Export flaskvin år 2005:

Vita/rosé: - liter
Röda: - liter
Totalt: - liter

Chefs-oenolog: 
 -

Tidigare chefs-oenolog: 
 -

Konsulterande oenolog: 
 -

Ägare: 
 Familjen Hugo Casanova M.

Adress huvudkontor:
 
Camino Las Rastras s/n,
 Km.8
 Talca, VII Región

Telefon huvudkontor:
 +56 - 71 - 266 540 

Fax huvudkontor:
 +56 - 71 - 266 539

E-mail huvudkontor:
 comercial@hugocasanova.cl

Web-sida:
 www.hugocasanova.cl

Svensk agent:
 
-


Familjen Casanova har sitt ursprung i norra Italien, där förfäderna odlat vin i många generationer. Eliseo Casanova beslöt i slutet av 1800-talet, liksom många av sina landsmän, att emigrera till Chile. Så småningom slog han sig ner i Itata-dalen, nära sydgränsen för den chilenska vinodlingen, och köpte vingårdar så att han kunde föra familjetraditionen vidare.

Med tiden fick hans son Aldo klart för sig att förhållandena i Maule-dalen var mycket gynnsamma för vinodling. Han förvärvade år 1939 egendomen Purísima en knapp mil väster om staden Talca, där han planterade franska kvalitetsdruvor och byggde en efter dåtida förhållanden modern bodega för vinframställning.

Vid Aldo Casanovas bortgång år 1976 togs verksamheten över av den nuvarande ägaren, sonen Hugo Eliseo Casanova. Han har successivt utvecklat och moderniserat produktionen, så att man nu förfogar över en högteknologisk anläggning för framställning av de egna vinerna, med en kapacitet på 2 miljoner liter. För att markera förändringen fick företaget sitt nuvarande namn och man började sälja kvalitetsviner under egen etikett. Vingårdarna omfattar nu 100 hektar vingårdar, planterade med varianterna Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Chardonnay och Sauvignon Blanc.

Mot slutet av 1990-talet började Viña Hugo Casanova exportera sina viner, och man säljer i dag till mer än 15 länder. Ansvaret för den internationella expansionen ligger nu på sonen Hugo Andrés Casanova, som representerar den fjärde generationen sedan familjen kom till Chile.

De senaste åren har man fått allt fler medaljer i internationella vintävlingar. Under åren 2003-2004 erövrade de bästa Cabernet Sauvignon- och Merlotvinerna 12 medaljer i de viktigaste tävlingarna, med en guldmedalj för prestigevinet Don Aldo 2000 i Concours Mondial de Bruxelles 2004 som kronan på verket.
 

 

 

Varietal

- Cabernet  Sauvignon

- Merlot

- Chardonnay

- Sauvignon Blanc

Reserva

- Cabernet Sauvignon

- Merlot

- Chardonnay

- Sauvignon Blanc

Don Aldo

 


Kontoret är inrymt i en vacker kolonialbyggnad.


 

 


Far och son Hugo Casanova