Viña Agustinos

© www.chileviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1999

Total export:

 - liter

Total kapacitet:
 
- liter

Areal vinodlingar:
 ha

Chefs-oenolog: 
 Rodrigo Romero

Tidigare chefs-oenolog: 
 
Constanza Schwaderer

Konsulterande oenolog: 
 Patrick Piuze (Can.)

Ägare: 
 Córpora Vineyards and
 Winery (Familjen Ibáñez)

Adress huvudkontor:
Av. Las Condes 11380, piso 8
Vitacura, Santiago

Telefon huvudkontor:
 +56 -2 - 240 76 00

Fax huvudkontor:
 +56 -2 - 240 76 01

E-mail huvudkontor:
 info@agustinos.cl  

Web-sida:
 www.agustinos.cl

Svensk importör:
 
-


Córpora-gruppen är ett av Chiles största konglomerat av företag inom produktion, förädling och distribution av livsmedel. År 1993 började man tillverka och sälja eget vin under namnet Viña Gracia och tre år senare köpte man Viña Porta, en traditionell chilensk vinproducent. Vinerna från Gracia vänder sig främst till moderna, ungdomliga konsumenter, genom utformningen av etiketter, namn och smaktyper, medan Portas viner riktar sig till en mer traditionell kundkrets. I syfte att fånga upp den alltmer växande kategorin av kvalitetsmedvetna konsumenter som söker nya vinupplevelser bildade Córpora-gruppen år 1999 Viña Agustinos. Därefter bildades ytterligare ett vinproducerande företag inom gruppen, med namnet Viña Veranda, tillsammans med familjen Boisset i Bourgogne. Från år 2006 är Córporagruppen ensam ägare av Viña Veranda. De fyra  vinproducerande företagen i gruppen bildar nu VC Family Estates.

Till skillnad från Gracia och Porta har Agustinos hämtat huvudparten av sina druvor från Aconcagua-dalen. Där har man också byggt sin produktionsanläggning, nära Viña Errázuriz och på andra sidan den flod som gett dalen sitt namn. Agustinos vinodlingar ligger också i anslutning till de vingårdar där Errázuriz och Viña von Siebenthal producerar sina toppviner. Trots att både Gracia och Porta har vingårdar i närheten sker inget utbyte av druvor och personal inom företagsgruppen, utan Agustinos producerar sina viner med egna oenologer och med druvor bara från de egna odlingarna.

I Aconcagua-dalen har man planterat Cabernet Sauvignon, Merlot och Shiraz i 100 % droppbevattnade vingårdar. Dessutom har man egna odlingar i Maipo-dalen, där också Carmenère, Mourvèdre och Cabernet Franc odlas, samt i Cachapoal- och Casablanca-dalen för komplettering med vitvinsdruvorna Chardonnay och Sauvignon Blanc. För de senare har man nu i stället skaffat vinodlingar i Cañete, längst i söder i regionen Bío-Bío. Där utvecklar man nu odlingarna av främst Chardonnay och Pinot Noir, som är lämpade för det kallare klimatet.

 

Varietal
- Cabernet  Sauvignon
- Merlot
- Chardonnay
- Sauvignon Blanc

Reserva
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- C
armenère
- Syrah
- Chardonnay
- Sauvignon Blanc

Reserva Privada
- Cabernet Sauvignon/
  Carmenère

- Pinot Noir
-
Chardonnay
- Sauvignon Blanc
- Riesling
- Gewürztraminer
- Pinot Grigio

Grand Reserva
- Cabernet Sauvignon
- Syrah
- Malbec
- Pinot Noir

- Chardonnay

Iconos

- Quinel

- Escorial

 

 

 

 

 


Juan Ignacio Ramsay