Viña Siegel

© www.chileviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1975

Total export:
 
- liter

Total kapacitet:
 
9 000 000 liter

Areal vinodlingar:
 650 ha

Chefs-oenolog: 
 
Alberto Siegel Jr

Tidigare chefs-oenolog: 
 
Alberto Siegel Sr

Konsulterande oenolog: 
 -

Ägare: 
 Familjen Siegel

Adress huvudkontor:
 Fundo San Elias
 Palmilla
 VI Región

Telefon huvudkontor:
+56 72 933 112   

Fax huvudkontor:
 +56 72 825 456

E-mail huvudkontor:
 asiegel@siegelvinos.cl 

Webbsida:
 www.siegelvinos.com 

Svensk agent:
 -


Alberto Siegel växte upp i Molina i Curicó-dalen, där hans far var chefstjänsteman på Viña San Pedro. Den nära kontakten med vin och vinodling under ungdomsåren gjorde att han valde att utbilda sig till oenolog i Santiago. Efter ett år i Tyskland slog han sig ned i San Fernando, där han arbetade för Bayer. Samtidigt bildade han det egna företaget La Laguna och utvecklade en verksamhet som vin- och druvmäklare. Successivt köpte han också vingårdar i Colchagua-dalen och i mitten på 1980-talet en anläggning för vinframställning, San Elias, i Palmilla någon halvmil norr om centralorten Santa Cruz.

Under 15 år producerade och sålde Alberto Siegel eget bulkvin tills han i slutet av 1990-talet utvidgade och moderniserade anläggningen San Elias och började sälja eget vin på flaska. Nu disponerar Viña Siegel toppmodern utrustning för vinframställning med vertikala, pneumatiska pressar, vakuumfilter och temperaturreglerade tankar av rostfritt stål, med en total kapacitet på 7,5 miljoner liter. 

Viña Siegels åtta vingårdar på sammanlagt över 600 hektar ligger utspridda i hela Colchagua-dalen, med tyngdpunkten omkring Santa Cruz. De är planterade med alla de vanligaste kvalitetsdruvorna, inklusive Syrah och Carmenère, och plantering av nya varianter pågår. Vinerna saluförs under namnet El Cruzero (Södra Korset), vilket också en av vingårdarna heter. Alberto Siegels tyska efternamn betyder för övrigt sigill, och sådana används flitigt i företagets "corporate image".

 


Del av Viña Siegels produktionsanläggning San Elias i Palmilla
 

Cruzero Premium
Varietal

Cruzero Reserva

Gran Cruzero Limited
Edition
Alberto Siegel Sr