Viña Millamán

© www.chileviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1996

Total produktion:
 
800 000 liter

Total kapacitet:
 
- liter

Areal vinodlingar:
 -  ha

Chefs-oenolog: 
 -

Tidigare chefs-oenolog: 
 -

Konsulterande oenolog: 
 -

Ägare: 
 Antoineta, Edda och Gilda
 Canepa

Adress huvudkontor:
 Luis Thayer Ojeda 236,
 piso 6, Providencia
 Santiago

Telefon huvudkontor:
+56 - 2 438 00 24

Fax huvudkontor:
 -

E-mail huvudkontor:
 
info@millaman.cl

Web-sida:
 www.millaman.cl

Svensk importör:
 
Concealed Wines
 Jungfrugatan 45
 Stockholm
 Tel. +46 8 410 244 34
 www.concealedwines.com
 


Efter José Canepas bortgång 1992 delades Viña Canepa upp i två delar. Hustrun Luciana Garibaldi behöll produktionsanläggningen i Santiago med omgivande vingårdar samt rätten till varumärket. Systrarna Antonieta, Elda och Gilda Canepa fick vingårdarna i Isla de Maipo söder om Santiago samt i Curicó-dalen och Maule-dalen. De valde att bilda två separata
företag under gemensam central administration, Viña TerraMater och Viña Millamán.

Namnet Millamán betyder Gyllene Kondor på Mapucheindianernas språk Mapudungun. Det valdes därför att den egendom i Sagrada Familia, söder om Curicó, där huvuddelen av vingårdarna och produktionsanläggningen ligger heter Hacienda El Condor. Druvorna från de egna vingårdarna på 220 hektar delas med systerföretaget Viña TerraMater och en stor del av det egna behovet köps in från andra odlare.

När företaget bildades år 1996, samtidigt med Viña TerraMater, skedde också en komplettering och upprustning av den befintliga anläggningen för vinframställning. Rostfria ståltankar för jäsning installerades i anslutning till de gamla traditionella, låga byggnaderna, men de utgjorde bara en liten del av den totala volymen jäsningstankar.

Vinerna Millamán är inriktade på att ha en något lägre prisnivå än vinerna från TerraMater. Varietal-vinerna är mjuka och lättdruckna med en fruktig karaktär och vänder sig till en mindre krävande kategori konsumenter. Reserva-vinerna har dock vunnit ett flertal medaljer i internationella tävlingar.

 

 


Hacienda El Condor med omgivande vingårdar.

 

Casa Millaman

Limited Reserve

Estate Reserve

Millaman Condor