Viña Correa Albano

© www.chileviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1991

Total export år 2005:

Vita/rosé: - liter
Röda: - liter
Totalt: - liter

 

Export flaskvin år 2005:

Vita/rosé: - liter
Röda: - liter
Totalt: - liter

Chefs-oenolog: 
 Fernando Torres

Tidigare chefs-oenolog: 
 -

Konsulterande oenolog: 
 
Benoit Fitte

Ägare: 
 Sebastián Astaburuaga C.

Adress huvudkontor:
 
Manuel A. Tocornal 693,
 Santiago

Telefon huvudkontor:
 +56 - 2 - 634 46 61 

Fax huvudkontor:
 +56 -
2 - 634 52 38

E-mail huvudkontor:
 inform@correalbano.cl 
 

Web-sida:
 www. correalbano.cl

Svensk agent:
 
-


Sebastián Astaburuaga Correa är femte generationens vinodlare i Curicó-dalen, sedan hans förfader José Gregorio Correa Albano anlade Viña San Pedro år 1865. Denne hemförde tillsammans med sin bror Bonifacio plantor av franska och tyska kvalitetsdruvor och ersatte de tidigare traditionells spanska druvorna País på familjens 2.000 ha stora egendom i Molina, söder om Curicó. Deras initiativ lade grunden till all nuvarande odling av kvalitetsvin i området, som gjort Curicó-dalen till ett av de främsta vindistrikten i Chile.

Viña Correa Albano ligger på egendomen Fundo Santa Rosa i Sagrada Familia, halvannan mil sydväst om Curicó. Där har man sin produktionsanläggning med en kapacitet på 3,5 miljoner liter, varav 1,7 miljoner liter i rostfria ståltankar och resten i epoxiklädda betongcisterner. I San Ignacio, en halvmil därifrån, har man ytterliggare en anläggning för i huvudsak lagring av vin, med kapaciteten 1,2 miljoner liter, samt 22 ha vingårdar. Vingårdarna Santa Rosa och Parroncillo på tillsammans 65 ha ligger i anslutning till huvudanläggen. I Porvenir, 3 mil sydost om Curicó, äger Viña Correa Albano ytterligare en vingård på 50 ha (se karta).

Drygt hälften av Viña Correa Albanos egna vingårdarna på totalt 137 ha är planterade med druvor för röda viner, därav 44 ha Cabernet Sauvignon och 22 ha Merlot. Bland de vita dominerar Sauvignon Blanc med 45 hektar. Utöver de egna druvorna köper man in druvor från mindre och medelstora vinodlare i trakten. Dessa har ofta mycket gamla plantor som ger druvor av hög kvalitet från vingårdar som sköts med mycket ålderdomliga metoder.

Dessutom används överkapaciteten i Viña Correa Albanos stora produktionsanläggningar till att göra vin åt lokala små odlare som bildat Sociedad Vitivinícola Sagrada Familia. De exporterar både Varietal och Reserva-vin under namnet Lautaro till Europa och Brasilien.

Viña Correa Albano säljer vin på flaska under eget namn på den lokala marknaden. Huvuddelen av exporten sker dock i form av bulkvin till Europa, Kanada, Kina och Japan.

 
Sebastián Astaburuaga

Varietales

- Cabernet  Sauvignon

- Merlot

- Chardonnay

- Sauvignon Blanc

Reserva

- Cabernet Sauvignon

Gran Correa Albano

- Cabernet Sauvignon

 

 

 


Många små leverantörer av druvor använder ännu mycket traditionella brukningsmetoder.