Viña Balduzzi

© www.chileviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1905

Total export:

 - liter

Total kapacitet:
 
7 000 000 liter

Areal vinodlingar:
 100 ha

Chefs-oenolog: 
 
Juan Canales

Tidigare chefs-oenologer: 
 Fernando Ureta

Ägare: 
 
Jorge López Balduzzi
 Magdalena Balduzzi

Adress huvudkontor:
 
Av. Balmaceda 1189
 San Javier
 VII Región

Telefon huvudkontor:
 
+56 73 232 2138  

Fax huvudkontor:
 +56 73 322 416

E-mail huvudkontor:
 
contact@balduzzi.com

Webbsida:
 www.balduzzi.com

Svensk importör:
 
-


Albano Balduzzi tillhörde de italienska invandrare som följde familjetraditionen och ägnade sig åt vinodling i sitt nya hemland Chile. Han kom från Piemonte till San Javier vid Maule-floden år 1905 och skaffade en vingård nära kyrkan. Där byggde han också ett hus till familjen, med en rymlig vinkällare under. 

Huset och vinkällaren används fortfarande av barnbarnet Jorge López och hans familj. År 1986 tog Jorge, som hade studerat ekonomi och oenologi, över driften av Viña Balduzzi. Under årens lopp hade man bara sålt bulkvin och hade inte ens en egen anläggning för vinframställning. Nu beslöts att man skulle satsa på export av buteljerat vin under eget namn. Redan 1987 såldes vin till Ecuador och snart spreds exporten till nya marknader. 

År 1990 byggdes en produktionsanläggning, som under årens lopp successivt moderniserats så att man nu har all den utrustning som krävs för att framställa exportviner av hög kvalitet. Hälften av produktionen exporteras på flaska och 40 % som bulkvin. Resterande 10 % säljs i flaska till hotell, restauranger och specialbutiker på den lokala marknaden.

Endast druvor från de egna vingårdarna används i produktionen. Av de 100 hektar man förfogar över ligger 30 i anslutning till anläggningen i San Javier. Resterande 70 hektar har planterats under 1990-talet med främst Cabernet Sauvignon. Som traditionsrikt familjeföretag sköter man de egna vingårdarna minutiöst och använder så lite konstgödning och bekämpningsmedel som möjligt. På sikt avser Viña Balduzzi att övergå till produktion eko-viner.


Vy över Anderna från Viña Balduzzis vinodlingar


La Famiglia Balduzzi

 

Varietales

Reservas

Gran Reserva

Ultra Premium

Late Harvest


Don Albano Balduzzi
 


Familjen Balduzzis' hus i San Javier


Chefs-oenologen Juan Canales