Viña Pueblo Antiguo

© www.chileviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1978

Total export år 2005:

Vita/rosé: - liter
Röda: - liter
Totalt: - liter

 

Export flaskvin år 2005:

Vita/rosé: - liter
Röda: - liter
Totalt: - liter

Chefs-oenolog: 
 
Edmundo Burdeu

Tidigare chefs-oenolog: 
 -

Konsulterande oenolog: 
 -

Ägare: 
 Familjen Torretti

Adress huvudkontor:
 Florencio Valdés 236
 Nancagua, VI Región

Telefon huvudkontor:
+56 - 72
92 37 12

Fax huvudkontor:
 +56 - 72
85 82 96

E-mail huvudkontor:
 ftorretti@puebloantiguo.cl

Web-sida:
 
www.puebloantiguo.cl

Svensk agent:
-


När den stora egendomen Hacienda de Nancagua styckades upp år 1961 köpte Sergio Torretti Rivera ett markområdet nära orten med samma namn i Colchagua-dalen, cirka 25 kilometer väster om San Fernando. Familjen började här producera druvor, persikor m m och blev ett av de första företagen i området som ägnade sig åt att exportera jordbruksprodukter.

År 1978 köpte man en närbelägen bodega av ett kooperativ som gjort vin där sedan år 1940. Efter successiva förbättringar av byggnaderna och modernisering av utrustningen bildades Viña Pueblo Antiguo i syfte att producera och sälja buteljerat vin under eget namn. Pueblo Antiguo betyder "Den gamla byn" och syftar på att orten Nancagua uppstod redan när inkaindianerna startade en guldgruva i området, och verksamheten utvidgades senare av spanjorerna.

I dag äger familjen Torretti 185 hektar i Colchagua-dalen, av vilka 72 är vingårdar planterade med varianterna Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Cabernet Franc, Syrah, Chardonnay och Sauvignon Vert. Anläggningen för framställning av det egna vinet är i dag helt modern och har en total lagringskapacitet på 2,3 miljoner liter.

Redan från starten engagerade sig Viña Pueblo Antiguo i projektet Ruta del Vino ("Vinvägen"), som syftar till att locka besökare till de anslutna vinproducenternas anläggningar i Colchagua-dalen. Detta initiativ har numera utvidgats till de flesta vinområdena i Chile efter internationell förebild. Viña Pueblo Antiguo har inrett ett särskilt utrymme i de äldsta vinkällarna till provningsrum, där man tar emot besökare.

 
Viña Pueblo Antiguos bodega för besökare

 

Torretti

- Cabernet  Sauvignon

- Merlot

- Cabernet Sauvignon/
 Syrah

- Chardonnay

- Chardonnay/Sauvignon
 Vert

- Sauvignon Vert