Viña Las Pitras

© www.chileviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1934

Total export år 2005:

Vita/rosé: - liter
Röda: - liter
Totalt: 480.900 liter

 

Export flaskvin år 2001:

Vita/rosé: - liter
Röda: - liter
Totalt: - liter

Chefs-oenolog: 
 Pedro Pablo Lozano D.

Tidigare chefs-oenolog: 
 -

Konsulterande oenolog: 
 -

Ägare: 
 Familjen Balbontín

Adress huvudkontor:
 Fundo Las Pitras, Rauco
 Curicó, VI Región

Telefon huvudkontor:
+56 - 75 44 16 97

Fax huvudkontor:
 +56 - 75 44 10 91

E-mail huvudkontor:
 
pitras@entelchile.net

Webbsida:
 www.laspitras.com (under uppbyggnad)

Svensk agent:
 
-


Familjeföretaget Viña Las Pitras grundades år 1934 av Rafael Balbontín.  Han hade funnit att sluttningarna ned mot floden Teno borde vara mycket lämpliga för vinodling vid orten Rauco, 7 km väster om centralorten Curicó (se karta). Den tidigare flodbädden hade en stenig, nästan steril jordmån och temperaturskillnaderna mellan dag och natt var stor, med hög dagstemperatur på sommaren och stark instrålning. En del av de första vinstockar han planterade finns fortfarande kvar och ger avkastning.

Sönerna fortsatte hans verk genom att plantera nya kvalitetsdruvor, successivt modernisera tillverkningsutrustningen och utvidga marknaden för vinerna. I dag drivs företaget av tredje generationen, och man förfogar över en modern anläggning med rostfria ståltankar, pneumatiska pressar och kylutrustning för stabilisering, med en lagringskapacitet på 4,5 miljoner liter.

Totalt har Viña Las Pitras i dag mer än 200 hektar vingårdar på tre platser: Den ursprungliga vingården "Las Pitras" i anslutning till produktionsanläggningen, den delvis nyanlagda "El Carmen" med droppbevattnade plantor på sluttningarna mot floden Teno, samt "Fundo San Luis" på två kilometers avstånd med huvudsakligen plantor av Sauvignon Blanc.

Ägarfamiljen bebor fortfarande den mangårdsbyggnad från 1600-talet i chilensk kolonialstil som hörde till den ursprungliga egendomen. Företaget i övrigt är helt modernt och för närvarande inriktat på att genomföra den strategiska plan som syftar till att avsevärt öka exporten
 


Viña Las Pitras vingårdar i sluttningen mot floden TenoLas Pitras mangårdsbyggnad i chilensk kolonialstil
 

Las Pitras

- Cabernet  Sauvignon

- Carmenère

- Chardonnay

- Sauvignon Blanc